Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek a kempo világából képes leírás - Kempo.tlap.hu
részletek »

Hírek a kempo világából - Kempo.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kempo.tlap.hu » Hírek a kempo világából
Keresés
Találatok száma - 15 db
A kemporól

A kemporól

A szamurájt nem érdekli, hogy levágják-e vagy sem. Csak az, hogy a harca igazságos és jó legyen. A komáromi Radosiczki Tibor szereti a karatet. A kezdetektől a Szlovákiai Kempo és Jitsu Szövetség alelnöke. Hobbija pedig a kovácsolás. Odahaza, lakótelepi lakásának egyik szegletében szabályos kis műhelye van. Történetünk elején éppen egy kardot készít. Nem is akármilyen fegyfert! Marutot kovácsol Metzger Antal második danos Kempo Karate mesternek, aki odahaza, Bicskén, mit sem sejt a dologból. Ettől lesz mindjárt szép ez a történet.

A szilárd jellemért

A szilárd jellemért

Dr. Keresztúry Gábor a Fejér Megyei Szent György kórház érsebész főorvosa. A Doki becenévre hallgató szaktekintély szabadidejében kempo edzéseket látogat a Székesfehérvári Kempo sportegyesület edzőtermében. Orvosként a szintén fehérvári Profi kempo gálákon rendre azon fáradozik, hogy szükség esetén a sportolók a lehető legmagasabb szintű helyszíni orvosi ellátásban részesüljenek.

Az ököl törvénye

Az ököl törvénye

'Hiszem, hogy létezik az önvédelem joga. Ha arra kényszerítenek, hogy megvédjem magam, szeretteimet vagy hozzátartozóimat, ha megtámadnak vagy megsértenék elveimet, akkor kész vagyok rá, hogy megvédjem magam, természetes fegyvereimmel, az ököl törvényével és a puszta kéz útjával. Ez a módszer egy megbízható fegyver, mely képes megfékezni, legyőzni vagy ölni a harci szituációtól függőn, minden Isten adta jogaim ellen irányuló beavatkozásra agresszíven fogok reagálni, gyorsan, könyörtelenül, pontosan. Ez a Kempo Karate útja, az Ököl törvénye.' John N. La Tourette az Idaho-i Kung-Fu Szövetség alapítója

Kempo magazin hírek
Kempo - önvédelem és harcművészet egyben
Kempo - önvédelem és harcművészet egyben A kempo komplex harcművészet. Komplexitását az adja, hogy több stílus jegyeit, mozdulatait foglalja magába. Mivel a kempo harcművészet és küzdősport, ezért a küzdelem is szerepet kap benne. A kemposok különböző versenyszámokban tudják összemérni erejüket és technikai tudásukat. A technikai számokban kiderül, ki tudja a legjobban kivitelezni a mozdulatokat. A...
Magyar kemposok sikere Németországban
Magyar kemposok sikere Németországban Két magyar fekete öves kempos kapott meghívást a német viadalra. Nagy...
Kempo reggeltől estig
Kempo reggeltől estig A kemposok életében egy olyan rendezvény időpontja közeledik, amelyre csak a...
Debrecen

Debrecen

'Hiszem, hogy bölcs lettem. Ma már belülről nézek mindent, nemcsak a testet, a lelket is látom és érzem. Megtanultam felemelt fejjel járni. Így nézem a világot, és nem lehajtott fejjel a port.' dr. Harnos Imre

Edzés

Edzés

Ma kempo volt, nagyon bejön. Egyik nagy kedvencem, nagyon élvezem, valahogy ki tudom élni magam közben, illetve jólesik teljesen leizzadni közben, érezni ahogy felemésztem azt a fránya zsírt. A tegnapi lábtréning után megint kegyetlen izomlázam volt a bokámtól a derekamig. Nagyon örülök hogy 3 hét távlatában olyan változások vannak hogy a lábam feszesebb, kezd izmosodni, a bicepszem növekszik, a mellizmom is egyre jobban emelkedik.

Egy harcos naplója

Egy harcos naplója

Színész vagyok és filmekben, színdarabokban szerepelek. Harminc éve foglalkozom kempoval és nyolc éve Gracie Barra-val. Aktívan edzek és versenyzek. Kempoban három alkalommal voltam világbajnok győztes és két alkalommal VK. győztes. Ütök, rúgok, földharcozok. Sok mindent csináltam, és csinálok. Kaland az életem, amit most megosztok veletek. Érdekes történeteknek lesztek a tanúi. Olvassátok örömmel.

Jó eredmények a kempo világbajnokságról

Jó eredmények a kempo világbajnokságról

Remek eredményekkel zárta törökországi portyáját a szlovák kempó válogatott. A IX. IKF Kempo Világbajnokság a törökországi Antalya-ban került megrendezésre. A versenyen huszonöt ország vett részt. A harcosok az első napon technikai számokban, a második napon semi-kempo és submission (kempo földharc) versenyszámokban, majd a harmadik napon knock-down (pusztakezes full-contact), valamint kesztyűs full-kempo versenyszámokban mérettették meg magukat.

Kempo és a nők

Kempo és a nők

Mint minden sport jó tulajdonságai ugyanúgy érvényesek a nőkre, mint a férfiakra - mozgás, - egészséges életmód, - megfelelő kondíció, - a test karbantartása. Mégis a kempo ad valami pluszt, életképessé tesz minket. Akármennyire is nehéz bevallanunk önmagunknak, hogy gyengébbek vagyunk mi nők, mint a férfiak és nehezebb érvényesülnünk a világban, de így van, ez köztudott tény. Ha nincs meg az a küzdőszellem, magabiztosság, öntudat és határozottság ami az élet eredményes területeihez szükséges, ne várjunk sokat. A kempotól mindent megkapunk női szemmel nézve is.

Kempo világkupa

Kempo világkupa

A Felcsúti Fehér Tigrisek nyerték a hétvégi nyílt kempó világkupát, amely részvételi csúcsot hozott, miután több mint négyszázan léptek küzdőtérre a százhalombattai eseményen. A vk az április 24. és 26. között Budapesten rendezendő világbajnokság főpróbájaként is szolgált.

Hirdetés
Kempóról a Budo magazinban

Kempóról a Budo magazinban

Összegezve egy ősi alapokon nyugvó, fiatal harcművészetről van szó, amit különösen izgalmassá tesz, hogy rendszeresen bukkannak fel új források, és a régiek értelmezése sem zárult még le. Rengeteg, változatos fegyvernem létezik, a már említett hosszúkardon, birkózáson, kard és pajzson kívül a rapier, szablya, bot, messer. Csak ajánlani tudom annak, aki egy újfajta, érdekes és változatos kihívásra vágyik.

Magyar siker a világbajnokságon

Magyar siker a világbajnokságon

Magyarország győzelmével zárult a X. Juhász Ferenc kempo emlékverseny és nyílt világbajnokság, amelyet Tökölön rendeztek a hétvégén. A csapatverseny második helyét Ukrajna, a harmadikat pedig Románia szerezte meg.

Magyarország nyerte a kempo-vb csapatversenyét

Magyarország nyerte a kempo-vb csapatversenyét

A házigazda magyar csapat győzelmével zárult a kempósok világbajnoksága, amelyet Tökölön rendeztek meg a hétvégén. A keleti eredetű harcművészeti ágazat idei csúcstalálkozóján, amelyen tíz nemzet képviseletében több mint négyszázan indultak, a honi szövetség beszámolója szerint a második helyet Ukrajna, a harmadikat Románia válogatottja szerezte meg.

Önvédelem és harcművészet

Önvédelem és harcművészet

A kempo harcművészet és küzdősport. Kiválóan alkalmas az önvédelmi fogások megtanulására, begyakorlására. Azonban hiába gyakorolja be ezeket a fogásokat valaki, nem érnek semmit, ha egy vészhelyzetben nem tudja alkalmazni ezeket. A formagyakorlatokban, legyen az pusztakezes vagy fegyveres, mindenki be tudja gyakorolni az adott mozdulatsort. Azonban ahhoz, hogy ezek a mozdulatok automatikusan menjenek, szükséges a küzdelem. A küzdelemnek az élesben való cselekvés a lényege, itt már nincs idő a mozdulatsoron gondolkodni, azonnal cselekedni kell. A versenyhelyzet pedig ugyanazt a stresszhelyzetet generálja, mint amit egy utcai támadás jelent. Az önvédelem így válik kézzelfoghatóvá, és eredményessé.

Tanulj Japánul

Tanulj Japánul

Tíz éve tanítok japán nyelvet nyelviskolákban illetve itthon mint magántanár. A tíz év alatt számos diákom folytatta tovább tanulmányait japán szakon, több diákom jutott ki Japánba ösztöndíjjal és természetesen sokan letették a különböző szintű nyelvvizsgákat. Jelenleg főleg japán szakos egyetemisták korrepetálásával foglalkozom.

Zen Bu Kan kempo

Zen Bu Kan kempo

Miért modern harcművészeti stílus a Zen Bu Kan Kempo? Több stílust egyesít a mozgáskultúrája. A Jiu-Jitsu, a karate, az ökölvívás, a Shaolin kempo technikáit ötvözi és teszi egységes harcművészeti stílussá. A kemposok puszta kezes és fegyveres küzdelmeket is tanulnak. Az előzőekből adódik, hogy a kempo az önvédelem technikáit maximálisan tartalmazza, és nagy hangsúlyt fektetnek az edzéseken a fizikai állapot, és az erőnlét fejlesztésére. Hivatalosan 1983-ban lett önálló harcművészeti stílus a Zen Bu Kan Kempo.

Tuti menü