Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kempo Magyarországon képes leírás - Kempo.tlap.hu
részletek »

Kempo Magyarországon - Kempo.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kempo.tlap.hu » Kempo Magyarországon
Keresés
Találatok száma - 9 db
A Magyar Zen Bu Kan Kempo sportszervezet

A Magyar Zen Bu Kan Kempo sportszervezet

'Természetesen meglátogatom a vérszerinti rokonaimat is, de számomra a kempósok jelentik az igazi családot. Közöttük otthon érzem magam. Valamennyien olyanok számomra, mintha a lányaim és fiaim lennének. Olyan, mintha én lennék a fa, melynek vannak ágai - a danosok -, a termést, a gyümölcsöket pedig a tanítványaink testesítenék meg.' ... De jelenleg kizárólag a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet által tanított kempo az, ami átfogó, teljes körű ismeretet biztosít a kempokák számára. - Soke Dr. Harnos Imre

A Zen Bu Kan kempo története

A Zen Bu Kan kempo története

A Zen Bu Kan Kempo karate modern harcművészeti stílus. Alapítója Imre Harnos hanshi (10. dan), Ausztráliában élő nagymester. Európai képviselője Lévai László hanshi 7. danos nagymester. A stílus a Shaolin Kempo, a Jiu-Jitsu, a karate, és az ökölvívás technikáit ötvözi és igyekszik összeállítani egységes harcművészeti stílussá. Technikai repertoárjában megtalálhatóak mind a pusztakezes, mind pedig a fegyveres alaptechnikák. A stílus nagy hangsúlyt fektet az életszerű 'utcai' önvédelem tanítására. Az edzéseken különösen hangsúlyos a tanulók fizikai állapotának és erőnlétének fejlesztése.

Csomád

Csomád

Több harcművészeti stílus ötvözete (pl. karate, judo, jiu-jitsu). Nem lehetsz mindenkinél erősebb, ügyesebb, vagy gyorsabb! De, amikor szükség van rá, akkor nyútsd a képességeid maximumát az élet bármely területén!

Kempo magazin hírek
Kempo - önvédelem és harcművészet egyben
Kempo - önvédelem és harcművészet egyben A kempo komplex harcművészet. Komplexitását az adja, hogy több stílus jegyeit, mozdulatait foglalja magába. Mivel a kempo harcművészet és küzdősport, ezért a küzdelem is szerepet kap benne. A kemposok különböző versenyszámokban tudják összemérni erejüket és technikai tudásukat. A technikai számokban kiderül, ki tudja a legjobban kivitelezni a mozdulatokat. A...
Magyar kemposok sikere Németországban
Magyar kemposok sikere Németországban Két magyar fekete öves kempos kapott meghívást a német viadalra. Nagy...
Kempo reggeltől estig
Kempo reggeltől estig A kemposok életében egy olyan rendezvény időpontja közeledik, amelyre csak a...
Felföldi Szabolcs

Felföldi Szabolcs

Orosházától teljesen nem váltam el, hiszen minden évben visszajárunk meglátogatni az ott lévő barátainkat. Dunaharasztin Lakom, és ott is nőttem fel. A Hunyadi János általános iskolában kijártam a kötelező 8 osztályt, majd középiskolai tanulmányaimat Szigetszentmiklóson a Csonka János ipari szakközép és szakmunkásképző iskolában folytattam autószerelői szakon. 8 éves koromban kezdtem el sportolni. Először shotokan karate, judo, majd 10 éves koromtól kezdtem birkózni, édesapám, Felföldi Sándor nyomdokában, aki többszörös Magyar Bajnok, válogatott, nemzetközi bajnok volt birkózásban, kinek emlékversenyét a mai napig megrendezik Orosházán. Első birkózó egyesületem a Csepel SC.

Kempo Budapesten

Kempo Budapesten

Ha szereted a kihívásokat, ha szeretnéd megtanulni az önvédelmet, akkor köztünk a helyed! Az önvédelem tanulható, fegyelmezetté és magabiztossá tesz. Csatlakozz hozzánk és sajátítsd el nálunk a Zen Bu Kan kempot!

Magyar Kempo Szövetség hivatalos honlapja

Magyar Kempo Szövetség hivatalos honlapja

1975-ben hazalátogatott a magyar születésű Les Harnos , azaz Harnos Imre László. Úgy érezte, hogy meg kell osztania, külföldön tanult és tovább fejlesztett harcművészetét a szülőföldjén élőkkel is. Nagy reményekkel érkezett, de az akkori harcművészet itthon még gyermekcipőben járt. Mélyépterv S.K. edzőterme volt az a hely, ahol kezdeti próbálkozások voltak a különböző irányzatok meghonosítására. A mester csak rövid ideig maradhatott, így nem sikerült kialakítani egy kezdő tanulói bázist. Az elszórt magvak azonban csírázásnak indultak. 1981-ben Harnos Imre ismét hazalátogatott és megkezdte az érdeklődőknek az oktatást. Harnos Imre instruktori, edzői és dan fokozatot adományozott sokaknak, köztük Koncz Jánosnak, aki karate stílusról tért át az akkori All Style-ra.

Önvédelem iskolástól nyugdíjasig

Önvédelem iskolástól nyugdíjasig

A kempo elsődleges célja, hogy alapvető, a mai modern korban használatos önvédelmi technikákat oktasson. Az edzésen a tanulók megtanulják az ehhez szükséges mozgásformákat, ütéseket, rúgásokat, földreviteleket, valamint az önvédelem lelki hátterét!

Sparta Dojo

Sparta Dojo

A Kempo a reális önvédelmet tanítja meg, megismerkedhetsz a tradicionális fegyverekkel (tonfa, jo, bokken), bevezet a formagyakorlatok világába. 'Megeddzük testünket és lelkünket egy szilárd, megrendíthetetlen jellemért'

Zen Bu Kan Kempo

Zen Bu Kan Kempo

A nyáron új mestert kaptunk. A kempoban 12 féle színű öv van. Sorban: fehér , sárga , narancssárga , zöld , kék , lila , lila végén barna csúccsal , barna középen fehércsíkkal , barna középen fehércsíkkal fekete csúccsal , barna , barna fekete csúccsal , barna középen fekete csíkkal , és végül jönnek a feketövek . 1th dan , 2th dan , 3th dan , és 4,5,6,7,8,9 th dan. A 10. dant csak a Kempo nagymesterét illeti meg. Dr. Harnos Imrét . Dr. Harnos Imre alapította a Kempot. Imre bácsi 1938- ban Dunaharasztiban született. 74 súlycsoport és szabályok nélküli meccset vívott. Mindössze 1-szer kapott ki. Ezek a versenyek pénzdíjas versenyek voltak. 17-szer utazta körbe a világot.

Tuti menü