Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kempo komplex harcművészet. Komplexitását az adja, hogy több stílus jegyeit, mozdulatait foglalja magába. - Kempo magazin
részletek »

Kempo - önvédelem és harcművészet egyben

A kempo elsősorban a hagyományos ju-jitsu technikáit, a különböző karate irányzatok ütés és rúgásos technikáit, a modern box ütés és védés technikáit ötvözi és igyekszik összeállítani egységes harcművészeti stílussá.
Kempo magazin
Itt vagy: Kempo magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kempo - önvédelem és harcművészet egyben
Kempo - önvédelem és harcművészet egyben
Kempo - Önvédelem és harcművészet
A kempo komplex harcművészet. Komplexitását az adja, hogy több stílus jegyeit, mozdulatait foglalja magába.
Mivel a kempo harcművészet és küzdősport, ezért a küzdelem is szerepet kap benne. A kemposok különböző versenyszámokban tudják összemérni erejüket és technikai tudásukat.

A technikai számokban kiderül, ki tudja a legjobban kivitelezni a mozdulatokat. A kemposok formagyakorlatokat, fegyveres formagyakorlatokat, és önvédelmi mozdulatokat mutatnak be. A kempokák megtanulják mozdulataikat koordinálni, melyeket különböző önvédelmi helyzetekben gyakorolnak. Ez a forma a kempo önvédelmi jellegét erősíti.

A küzdelmi versenyszámokban szintén többszintű a harc. Szerepel benne a földharc, a pusztakezes és kesztyűs küzdelem, és természetesen a kiskesztyűs harc (MMA) is jelen van.
Hirdetés

Amatőr rendszerről van szó, és a kemposok megfelelő védőfelszerelésben küzdenek, amatőr szabályok szerint, bírói felügyelettel.

Mi a célja a versenyeztetésnek? Természetesen a harcra, az önvédelemre való felkészítés, hiszen amikor megtámadják az embert, akkor már élesben kell cselekedni. A versenyhelyzet pedig ugyanazt a stresszhelyzetet generálja, mint amit egy utcai támadás jelent.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kempo, önvédelem, harcművészet
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-10-11 07:59:27
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü